Rozpúšťa sa na jazyku
Žiadne umelé sladidlá, žiadne extrakty z rastlín, iba nový pohľad na jednu zo základných potravín – cukor. V Nestlé totiž našli spôsob, ako z vyplnených kryštálov cukru vytvoriť kryštáliky duté, s nepravidelnými tvarmi. Stefan Catsicas, riaditeľ vývoja Nestlé, v rozhovore pre Bloomberg* uviedol:„Keď sa pod mikroskopom pozriete na štruktúru jablka, vidíte nepravidelné zloženie jeho cukrov. Ak sa nám podarí replikovať takúto rôznorodosť, dokážeme dosiahnuť podobne silné chute aj v cukrovinkách.“
Veda pre dobro ľudstva
Takýto pokrok je, samozrejme, dobrou správou pre všetkých milovníkov sladkostí. Teraz si môžu bez obáv dopriať svoju obľúbenú cukrovinku a zároveň znížiť svoj denný príjem cukrov. A to všetko vďaka renomovaným britským a švajčiarskym vedcom.
Pre zdravie
Práve vďaka takémuto pokroku v oblasti potravinárstva je pre Nestlé jednoduchšie splniť svoje záväzky súvisiace so znižovaním obsahu cukru vo svojich výrobkoch. Vedeli ste, že tomuto výrobcovi sa od roku 2007 podarilo znížiť spotrebu cukru o 39 tisíc ton? Len pre predstavu – ide o zhruba 2 000 nákladných áut naplnených cukrom.
Nielenže dochádza k znižovaniu obsahu cukru, ale priemyselne vyrábaný cukor je navyše nahrádzaný cukrom obsiahnutým v prírodných produktoch, napríklad v ovocnom pyré alebo mlieku, ktorý naše telo lepšie spracováva. Okrem produktov zahraničných značiek, ako napríklad Kit Kat, sa obsah cukru v našich končinách znížil už aj v obľúbenej tyčinke Margot.